Honlap címe

Hogyan kell helyesen étkezni egy étteremben?

Az éttermi étkezésnek van egy külön kultúrája. Nagyon fontos, hogy mindig a megfelelő kulturális alapelveknek és elveknek próbáljunk meg megfelelni – ennek az az oka, hogy különleges élményben lehet részünk abban az esetben, ha ténylegesen a megfelelő étkezési szabályok szerint viselkedünk egy étteremben, és vesszük magunkhoz az ételt.

Mi a menük szokásos sorrendje?

A menük szokásos sorrendje mindig a következő szokott lenni:

  • Előétel
  • Főétel
  • Desszert
  • Ital

Az előétel általában valamilyen leves. Ez lehet akár csontleves, húsleves, zöldségleves, gyümölcsleves, vagy bármi egyéb.

A főétel általában valamilyen sült étel, mondjuk burgonya, bárányszelettel vagy marhapörkölt. De gyakori főétel még a rakott krumpli, rántott sajt vagy a bécsi szelet.

A desszert lehet például zserbó, túrós rétes vagy tejbegríz. A tiramisu vagy a meggyes piskóta is lehet desszert.

Az ital lehet sokféle. A leggyakoribb választás a bor, ilyen például a Rosé bor. Ez rendkívül finom, kellemes zamatú, és összeségében véve talán a legnépszerűbb borfajta a fehérborral karöltve.

Mi jellemzi a jó kiszolgálást?

A jó kiszolgálást mindig az jellemzi, hogy a pincér kedves és előzékeny. Előre tudja, hogy pontosan mit szeretnének enni a vendégek, de azt is pontosan látja, hogy azok milyen típusú emberek, így adott esetben tud nekik ajánlatot tenni.

A pincér – feltéve, ha korrekt – soha nem kér külön borravalót. Ez mindig a vendégen múlik, hogy szeretne-e külön borravalót adni az étteremnek. Ez egy olyan összeg, ami csak akkor jár, ha a kiszolgálás tényleg perfekt volt.

Ajánló: vásároljunk a Paulus Borháztól.

Asztali nézet